No product at this time

Descoperă programul de creștere dedicat pisoilor

Descoperă programul de creștere dedicat pisoilor

Etapa de creștere a pisoiului tău este uimitoare, deoarece poți urmări acest pui mic care miaună cum crește, învață și evoluează. În timp ce această perioadă interesantă este plină de descoperiri, este și cea mai delicată etapă a vieții pisoiului tău.

În decurs de un an, oasele sale se vor solidifica, iar creierul se va maturiza într-un ritm incredibil, astfel încât să poată evolua de la dependența de mama sa, la stadiul de pisică tânără curioasă, jucăușă și încrezătoare. Iar cu sprijinul potrivit, te putem ajuta să îi oferi fundamentul ideal pentru o viață sănătoasă.

ROYAL CANIN® Kitten dedicată etapei de creștere: o gamă de produse care crește alături de puiul tău.

Este esențial să susții cerințele nutriționale ale pisoiului tău cu ajutorul celui mai mare aliat al său - hrana potrivită. Hrănește-l cu o formulă nutrițională care ține cont de imaturitatea sistemelor digestiv și imunitar, de fragilitatea dinților săi de mici dimensiuni și de necesarul său specific de nutrienți și calorii. De aceea am creat gama de produse ROYAL CANIN® Kitten dedicată etapei de creștere, o serie de soluții nutriționale dedicate fiecărui stadiu de dezvoltare al pisoilor cu vârsta de până la un an, pentru a răspunde cerințelor lor fizice și nutriționale specifice.

 

Să trecem în revistă aceste etape pentru a înțelege mai bine cum o hrană specifică pentru pisoi poate face diferența în ceea ce privește sănătatea pe termen lung a pisicii tale.

De la naștere și până la vârsta de 3 săptămâni

Etapa neonatală 

 

În această etapă intensă, dar scurtă, pisoiul tău doarme... mult. După două săptămâni, va începe să exerseze mișcări stângace și drăguțe, învățând încet cum să-și coordoneze pașii. Aceasta este o perioadă intensă de adaptare, în care pisoii încep să interacționeze cu noua lor lume, în timp ce nivelul de anticorpi din laptele matern scade progresiv, iar nivelul de anticorpi proprii este încă scăzut. Nu intra în panică, ROYAL CANIN® Babycat milk este aici pentru a te ajuta, cu o formulă care conține proteine cu nivel ridicat de digestibilitate pentru a contribui la optimizarea asimilării, și nutrienți atent selectați pentru a susține mecanismele naturale de apărare ale pisoiului. ROYAL CANIN® Babycat milk are un conținut adaptat de lactoză, similar celui matern, și nu conține amidon (pe care pisicile nu îl pot digera complet), pentru a evita perturbarea sistemului digestiv fragil al puiului de pisică.

De la vârsta de 3 săptămâni la 4 luni

Etapa de socializare

 

Pe măsură ce devin mai independenți, pisoii încep să învețe și să exploreze mai mult, iar acum începe etapa dezvoltării abilităților sociale! Cu toate aceste schimbări, laptele nu îi va mai oferi pisoiului tău suficientă energie și nutrienții necesari pentru a susține noul comportament. Puiul tău de pisică va trebui să facă trecerea gradual către hrana uscată ROYAL CANIN® Mother & Babycat și hrana umedă ROYAL CANIN® Mother & Babycat mousse, primele sale formule de hrană solidă, bogate în energie și nutrienți.

 

Începând cu a opta săptămână de viață, pisoiul tău va atinge apogeul poftei sale de joacă, pe măsură ce începe să alerge și să se cațăre. Este o perioadă esențială pentru dezvoltarea celei mai impresionante abilități ale sale - menținerea echilibrului, fără efort, pe orice traseu. Pentru aceasta are nevoie de o hrană care susține funcția vederii, dezvoltarea cognitivă și musculară. Formula ROYAL CANIN® Mother & Babycat este bogată în acizi grași omega 3, cum ar fi DHA, care ajută la susținerea dezvoltării retinei și a creierului pisoiului tău și are un conținut ridicat de energie, pentru a contribui la dezvoltarea sa armonioasă.

 

Dar nu uita, chiar dacă pisoiul tău nu-ți mai încape în palmă, este totuși un pisoi și sistemul său digestiv este sensibil, așa că are nevoie de o hrană specifică, ușor de digerat, pentru a-i susține creșterea și dezvoltarea, fără a-i perturba sistemul digestiv.

De la vârsta de 4 luni la 12 luni

Etapa adolescenței

 

În această etapă, ritmul de crește al pisoiului tău va încetini pe măsură ce se transformă într-o pisică bine proporționată. Puiul tău de pisică ta este acum pregatit să treacă la o nouă hrană, care poate sprijini consolidarea funcțiilor imunitare și dezvoltarea anatomică. Formula ROYAL CANIN® Kitten este bogată în antioxidanți, cum ar fi vitamina E, vitamina C, luteina și taurina, care ajută la susținerea unui răspuns imunitar mai bun după vaccinare.

De la 4 la 12 luni, pisoii intră în ultima etapă a creșterii lor. Odată ce au fost sterilizați, au nevoie de o formulă nutrițională adecvată, cu un aport caloric mai redus, dar care să ofere senzația de sațietate, pentru a-i satisface apetitul pisoiului, menținându-i în același timp o greutate sănătoasă. Este important ca în această etapă să se realizeze trecerea către formula ROYAL CANIN® Kitten Sterilised, pentru a limita creșterea excesivă în greutate. Sterilizarea modifică metabolismul pisoiului, ceea ce poate declanșa creșterea în greutate și poate duce la obezitate și la complicațiile asociate acesteia (diabet zaharat, probleme cardiace sau vasculare, scurtarea duratei de viață etc.).

  

În funcție de rasă, pisoiul tău va ajunge la vârsta adultă în intervalul de vârstă de 12-15 luni. Medicul veterinar este persoana cea mai potrivită pentru a te informa cu exactitate când va trece pisoiul tău această etapă și care este cea mai bună opțiune pentru el în materie de nutriție.

Hrănirea mixtă: o parte esențială a nutriției pisoiului tău

Pe măsură ce pisoiul tău crește, se dezvoltă și simțurile sale, olfactiv, gustativ și tactil, iar senzația de la nivelul mecano receptorilor de la nivelul cavității bucale este o chestiune serioasă pentru el. Textura hranei este un aspect important al experienței sale de hrănire; contribuie considerabil la stârnirea curiozității și apetitului său. Oferindu-i o varietate de experiențe senzoriale, poți transforma mesele pisoiului tău într-o experiență de hrănire bogată în stimuli. Pentru fiecare etapă de creștere, hrana dedicată, uscată și umedă, are propriul set de beneficii pentru sănătatea pisoiului tău.

Leave a Reply